Renata Šarjaková, 31. srpen 2007
Šťáva z noni
V republice Palau přecházejí farmáři z extenzivního na intenzivní postup při pěstování noni na šťávu.
 
            Japonský zájem o trh se šťávou noni jako zdravého nápoje a o použití této šťávy v dalších výrobcích povzbudil její výrobu v republice Palau (střední Tichomoří). Tamější farmáři přecházejí ze sběru divokých plodů noni na sadovnický způsob pěstování. Společnost Palauan Noni Japan dosáhla obratu kolem 5 USD. Rozvoj produkce překonává konkurenci pěstitelů z Tahiti, Vanutu a Vietnamu. Výhodou je deklarování šťávy z Palau jako produktu z čistého, zeleného přírodního životního prostředí.  
 
Zdroj: Ing. Ctibor Perlín, CSc.

Hodnocení => průměr 108
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář