Renata Šarjaková, 17. prosinec 2024
Nové potraviny, kterým na svět pomohli čeští vědci

Nové potraviny, kterým na svět pomohli čeští vědci

 


Tyčinky pro zlepšení odolnosti organismu, čaje a šťávy posilující imunitu, ale také pralinky s chmelovou náplní nebo bezlepkové pekařské směsi a bezlepkové pivo. Všechny tyto nové potraviny vznikly v České republice díky výsledkům aplikovaného výzkumu. Jeho podstatná část se odehrává ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha, v. v. i. (VÚPP), který se od 1. ledna 2025 stane součástí nově vznikajícího národního výzkumného centra CARC (Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v. v. i. – Czech Agrifood Research Center), a to spolu s Výzkumným ústavem rostlinné výroby, v. v. i. (VÚRV), a Výzkumným ústavem zemědělské techniky, v. v. i. (VÚZT).

Celá tisková zpráva ke stažení

 

Výzkumný ústav potravinářský Praha  Výzkumný ústav rostlinné výroby

Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 300
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář