Renata Šarjaková, 16. duben 2024
Navštivte potravinářský veletrh CZECH FOOD Expo od 9. do 12. května 2024 na českobudějovickém Výstavišti

Dobroty od Ondřeje Slaniny, Alice Bendové i Ivana Vyskočila. A pravá „Česká hospůdka“.

 


Chcete si pochutnat na kvalitních českých potravinách? Pak vyrazte na českobudějovické Výstaviště.  Od 9. do 12. května se se tady bude konat už druhý ročník potravinářského veletrhu CZECH FOOD EXPO. Stejně jako vloni bude součástí již tradiční výstavy HOBBY. Kromě českých potravin se můžete těšit na kuchařské a pekařské show. Představí se například Mirka van Gils Slavíková známá z pořadu Peče celá země, nebo herečka Alice Bendová a herec Ivan Vyskočil. Chybět nebude ani pravá „Česká hospůdka“.

Veletrh CZECH FOOD Expo přivítá potravináře z celé republiky. Návštěvníci se mohou těšit na opravdu bohatou nabídku. Své zastoupení zde budou mít jak výrobci a prodejci masných i mléčných výrobků, tak například i čokoládovny. Chybět nebudou samozřejmě ani pivovary, lihovary nebo vinařství. České potraviny si tady navíc budou moci koupit za příznivé ceny. 


Většina prezentovaných produktů je držitelem značky Regionální potravina nebo Klasa.


Program hned první den odstartuje farmářská burza. Ten samý den odpoledne pak budou vyhlášeny výsledky soutěže. Chutná hezky. Jihočesky. 


Po celou dobu výstavy bude probíhat atraktivní program na pódiu. Své kuchařské umění předvede i řada vyhlášených kuchařů. Chybět nebudou samozřejmě ani ochutnávky. 


Návštěvníci se můžou těšit  na show s Ondřejem Slaninou, známého kuchaře z kulinářského pořadu Kluci v akci. Představí se například také česká cukrářka Mirka van Gils Slavíková, známá z pořadu Peče celá země, nebo herečka Alice Bendová. Něco dobrého pro návštěvníky uvaří i herec Ivan Vyskočil.


„Rád sleduji různé pořady o vaření. Mám ale pocit, že se tam občas vaří jídlo, které je pro mnohé lidi takové „nedostupné“, složité nebo zbytečně drahé. A já vařím nejraději jednoduše, poměrně rychle a potrpím si na taková ta klasická česká jídla,“ říká Ivan Vyskočil a dodává. „I když třeba čočku dělám maličko netradičně, trošku na indický způsob a všichni si to moc pochvalují. Že není taková ta rozbředlá, ale že je hezky penízková a trošičku pálivá. Všem to vždycky chutná, když to dělám na Nový rok,“ popisuje.
Jinak nejraději prý vaří omáčky. „Když je čas, tak nejraději svíčkovou,“ usmívá se.
Co uvaří na CZECH FOOD EXPO zatím neprozradil. Ať jsou prý návštěvníci překvapeni. „Rozhodně to ale nebude nic složitého,“ dodal se smíchem.


Pečení chleba i pravá „Česká hospůdka“
Návštěvníci CZECH FOOD EXPO se mohou těšit například i na pečení chleba přímo v pavilonu, které bude součástí expozice Svazu Pekařů a cukrářů. Zajímavá bude zcela jistě také inovativní technologie vyřezávání pečiva, cukrovinek a čokolády vodním paprskem, škola čepování piva nebo rožnění býka nebo „Česká hospůdka“ v pavilonu T1, kde bude možné si zakoupit pokrmy vyrobené z kvalitních českých potravin.


Pro děti bude připraven edukační program „Víš, co jíš?“


I letos převzal záštitu nad akcí ministr zemědělství Marek Výborný.

Další informace naleznete zde https://www.vcb.cz/kalendar-akci/czech-food-expo-2024 


Hodnocení => průměr 200
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář