- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Odborný seminář PK: Ekologické a udržitelné aspekty označování na obalech potravin a potravinářská legislativa
Datum konání: 23. března 2023
Forma konání: Národní zemědělské muzeum, velký sál, 3. patro, Kostelní 1300/44, 170 00 Praha 7
NA SEMINÁŘ JE NUTNÉ SE ZAREGISTROVAT do 16.3.2023
Cílem odborného semináře je souhrnně seznámit provozovatele potravinářských podniků s vybranou problematikou připravované legislativy v oblasti environmentálních aspektů, které jsou v současné době stále více uplatňovány i v oboru potravinářství. V EU se zvyšuje množství produktů označovaných jako zelené nebo udržitelné. Obdobně se výrobci snaží poukázat na vynikající environmentální profil výrobku nebo společnosti. Stále častěji jsou využívána environmentální tvrzení o budoucím vlivu na životní prostředí bez jasných, objektivních a ověřitelných závazků a cílů. Účastníci semináře získají přehled mj. i o současných právních předpisech a legislativních požadavcích a v neposlední řadě o aktuálních novinkách ve vztahu k provozu potravinářského podniku.
Prezentován bude také ekologický marketing s cílem naznačit směry a možnosti, kterými se může marketing produktů ubírat v souladu s životním prostředním a vizí podniku.
Prostřednictvím semináře získáte také aktuální informace k očekávaným událostem roku 2023:
- Aktuální stav legislativního návrhu pro zelená tvrzení
- Revize právních předpisů EU o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
- Tvorba legislativního rámce pro udržitelné potravinové systémy a označování udržitelných potravin
- Další (revize právních předpisů EU o dobrých životních podmínkách zvířat atd.)
Přednášek se zhostí odborníci z řad státní správy, univerzit a dalších institucí.
Vložné: 2.000,- Kč (včetně DPH)
Vložné zahrnuje organizační náklady a občerstvení během semináře.
Začátek semináře: 9:00 hodin
Přihlašování účastníků začíná v 8:30 hod., předpokládaný konec 15:15hod.
Účastníci obdrží osvědčení o absolvování semináře.
Součástí přílohy je přihláška a program.
Zdroj: www.foodnet.cz nebo přímo zde