- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Seminář k Světovému dni výživy přiblížil globální i lokální rybolov a akvakulturu
Dne 25. 10. 2022 Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu uspořádalo seminář ke Světovému dni výživy na téma „Mezinárodní rok drobného rybolovu a akvakultury v kontextu potravinového zabezpečení“.
Světový den výživy (World Food Day) se slaví jako připomínka založení Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství a zároveň jako oslava práce všech zemědělců a dalších pracovníků, kteří nám každodenně zajišťují dostatek potravin. Letošní téma jsme s ohledem na Mezinárodní rok drobného rybolovu a akvakultury zaměřili na výzvy globálního rybolovu, dlouhodobě udržitelnou akvakulturu ale i na roli produktů z ryb ve zdravém stravování.
Každoroční seminář slouží zejména k propagaci zdravé výživy a udržitelného zemědělství mezi veřejností, odborníky i studenty. Po dvouletém přesunu semináře do online prostředí se opět konal v budově Ministerstva zemědělství v Praze a přilákal odborníky z řad potravinářských institucí, výživových poradců, studentů a zástupce potravinářských a obchodních firem. Během vstupů expertů zazněly informace na aktuální témata jako výzvy globálního rybolovu, výživová hodnota a benefity konzumace ryb a kvalita produktů rybolovu na českém trhu. Přednášející se na závěr zapojili do živé diskuze (jejich prezentace naleznete níže).
Přílohy:
Prezentace - doc. Ing. Jan Mráz, PhD., Jihočeská univerzita (PDF, 6 MB)
Prezentace - Ing. Miloslav Petrtýl, Ph.D., ČZÚ (PDF, 5 MB)
Prezentace - Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., VŠCHT Praha (PDF, 1 MB)
Prezentace - Ing. Tomáš Potůček, tajemník mrazírenské sekce při PK ČR (PDF, 2 MB)
Prezentace - doc. Ing. Vladimír Žlábek, PhD., Jihočeská univerzita (PDF, 2 MB)