Renata Šarjaková, 8. duben 2022
Pozvánka na odborný webinář PK ČR: Povinnosti potravinářských provozoven plynoucí z environmentální legislativy

Dovolujeme si Vás pozvat na webinář věnovaný problematice environmentální legislativy v potravinářství.

 

 


Datum konání: 21. dubna 2022
Forma konání: prostřednictvím MS TEAMS
Vložné: 1500,- Kč (včetně DPH)
Začátek semináře: 9:00 hodin
NA WEBINÁŘ JE NUTNÉ SE ZAREGISTROVAT!
Přihlašování účastníků začíná v 8:30 hod., předpokládaný konec 15:00 hod.
Účastníci obdrží osvědčení o absolvování semináře. Pokyny k registraci a k platbě naleznete na konci pozvánky.


Cílem je souhrnně seznámit provozovatele potravinářských podniků s vybranou problematikou legislativy v oblasti životního prostředí. Účastníci získají přehled mj. i o současných právních předpisech a legislativních požadavcích a v neposlední řadě o aktuálních novinkách z této oblasti ve vztahu k provozu potravinářského podniku.
V dopolední části se zaměříme na ohlašovací povinnosti vyplývající z legislativy na ochranu životního prostředí pro potravinářský průmysl a okrajově na agendu ochrany ovzduší, ochrany vod.  Příspěvek bude zahrnovat problematiku Integrované prevence a o omezování znečištění (IPPC) – kategorie pro potravinářské provozy.
Účastníci se seznámí také se základním právním předpisem určujícím  pravidla pro materiály a předměty přicházející do styku s potravinami.
Poskytnuty budou informace k novelizacím a dodatkům souvztažného evropského nařízení.
Pozornost bude věnována i obalovým materiálům, ekologickému balení materiálů a designu obalů. Obaly jsou velmi různorodé a dosahují vysoké kvalitativní a estetické úrovně. Vzhledem k tomu, že hrají významnou roli při výběru zákazníka v obchodě, často se stává, že bývají z důvodu své atraktivnosti předimenzovány. Velmi často přicházejí výrobci potravin i obalů s novými iniciativami zaměřenými na snižování obalových materiálů a jejich vliv na životní prostředí. Podíváme se tedy i na udržitelnost obalů.
Přednášek se zhostí odborníci z řad státní správy, univerzit a dalších institucí.

PROGRAM odborného webináře:
8:30 - 9:00 Registrace účastníků
9:00 - 9:40 ÚVOD DO PROBLEMATIKY A ZÁKLADNÍ PŘEHLED LEGISLATIVY NA OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Mgr. Libor Štajer, KMVS, advokátní kancelář, s.r.o.
9:40 - 10:10 OHLAŠOVACÍ POVINNOSTI V OBLASTI OCHRANY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ SE ZAMĚŘENÍM NA POTRAVINÁŘSKÝ PRŮMYSL, Ing. Danica Smejkalová, Česká informační agentura životního prostředí
10:10 - 11:00 EKOMODULACE A OBALOVÁ LEGISLATIVA, POŽADAVKY VYPLÝVAJÍCÍ Z OBALOVÉ LEGISLATIVY - Ing. Zbyněk Kozel, EKO-KOM a.s.
11:00 - 11:30 NOVINKY Z OBLASTI ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A PŘEDPOKLÁDANÉ ZMĚNY - Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D., Ministerstvo životního prostředí ČR
11:30 - 12:15 Přestávka/oběd
12:15 - 13:05 CIRKULÁRNÍ EKONOMIKA A UDRŽITELNOST OBALŮ V POTRAVINÁŘSKÉM PRŮMYSLU - Vojtěch Vosecký, MSc., Společník Circle Economy, vedoucí pracovní skupiny pro cirkulární ekonomiku na MHMP
13:05 - 13:55 EKOLOGICKÉ OBALY A DESIGN BALENÍ POTRAVIN Ing. Lukáš Vápenka - VŠCHT v Praze, Ústav konzervace potravin
13:55 - 14:45 ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOST MATERIÁLŮ A VÝROBKŮ URČENÝCH PRO STYK S POTRAVINAMI - Ing. Jitka Sosnovcová, SZÚ Praha
14:45 - 15:00 DISKUSE / ZÁVĚR SEMINÁŘE


Pozn.: Změna programu vyhrazena

Pozvánka s programem, přihláškou a pokyny ke stažení

Zdroj: Potravinářská komora ČR


Hodnocení => průměr 111
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář