- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Moravskoslezský kraj už zná nominované na ocenění Regionální potravina 2021
Hodnotitelská komise tentokrát hodnotila výrobky z Moravskoslezského kraje. I letos byl o soutěž Regionální potravina zájem, celkově bylo přihlášených 146 výrobků od 41 místních producentů. Obsazeny byly všechny kategorie. Nejvíce výrobků se sešlo v kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin.
Komise nominovala na ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2021 tyto produkty:
:
|
Kategorie: |
Výrobek a výrobce: |
1 |
Masné výrobky tepelně opracované |
Uzená paštika ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ LATOŇ |
2 |
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy |
ŠKVARKY V SÁDLE MACHAČ - MALOKAPACITNÍ JATKA |
3 |
Sýry včetně tvarohu |
Kozí sýr s pažitkou Mgr. Milan Myška, Albrechtičky |
4 |
Mléčné výrobky ostatní |
JOGURT BÍLÝ Stanislav Zámečník, Ostrava |
5 |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
NUDLE polévkové s libečkem Fajna pasta |
6 |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
Kaplanův řez Labumix |
7 |
Alkoholické a nealkoholické nápoje |
Sirup angrešt fructusterrae Supremus |
8 |
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě |
AMARANT Tomáš Lecián, Kroměříž |
9 |
Ostatní |
Pastovaný med s mátou Slezská zahrádka |
„Těší nás, že se do letošního ročníku soutěže, přes současnou situaci s koronavirem v kraji přihlásilo rekordních 146 výrobků. Obzvláště silně byla zastoupená kategorie Pekařských výrobků včetně těstovin, ve které zvítězila Fajna pasta se svým výrobkem NUDLE polévkové s libečkem a petrželkou, obhájila tak značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje z roku 2017 “, uvedl regionální koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o
Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina, po dobu čtyř let. „Zelená pečeť“ na obalu zaručuje,
že oceněné potraviny jsou čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Často se také jedná
o speciality.
O nominaci k ocenění rozhodovaly dvě hodnotitelské komise složené ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. Další informace o soutěži najdete na regionalnipotravina.cz.
Lenka Rezková
tisková mluvčí SZIF