Renata Šarjaková, 22. červen 2021
Moravskoslezský kraj už zná nominované na ocenění Regionální potravina 2021

Hodnotitelská komise tentokrát hodnotila výrobky z Moravskoslezského kraje. I letos byl o soutěž Regionální potravina zájem, celkově bylo přihlášených 146 výrobků od 41 místních producentů. Obsazeny byly všechny kategorie. Nejvíce výrobků se sešlo v kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin.

Komise nominovala na ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2021 tyto produkty:

:

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1

Masné výrobky tepelně opracované

Uzená paštika

ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ LATOŇ

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované konzervy a polokonzervy

ŠKVARKY V SÁDLE

MACHAČ - MALOKAPACITNÍ JATKA

Sýry včetně tvarohu

Kozí sýr s pažitkou

Mgr. Milan Myška, Albrechtičky

Mléčné výrobky ostatní

JOGURT BÍLÝ

Stanislav Zámečník, Ostrava

Pekařské výrobky včetně těstovin

NUDLE polévkové s libečkem
a petrželkou

Fajna pasta

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Kaplanův řez

Labumix

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Sirup angrešt fructusterrae

Supremus

8

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

AMARANT

Tomáš Lecián, Kroměříž

9

Ostatní

Pastovaný med s mátou

Slezská zahrádka

„Těší nás, že se do letošního ročníku soutěže, přes současnou situaci s koronavirem v kraji přihlásilo rekordních 146 výrobků. Obzvláště silně byla zastoupená kategorie Pekařských výrobků včetně těstovin, ve které zvítězila Fajna pasta se svým výrobkem NUDLE polévkové s libečkem a petrželkou, obhájila tak značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje z roku 2017 “, uvedl regionální koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o

Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina, po dobu čtyř let. „Zelená pečeť“ na obalu zaručuje,
že oceněné potraviny jsou čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Často se také jedná
o speciality.

O nominaci k ocenění rozhodovaly dvě hodnotitelské komise složené ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje.  Další informace o soutěži najdete na regionalnipotravina.cz.

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF


Hodnocení => průměr 194
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář