Renata Šarjaková, 22. květen 2017
PRO-BIO hledá alternativy k palmovému oleji
Od počátku svého podnikání se společnost PRO-BIO věnuje zpracování a distribuci kvalitních ekologicky certifikovaných potravin s transparentním a udržitelným způsobem výroby a dohledatelností původu.

 

Palmový olej distribuovaný společností PRO-BIO pochází z oblasti Santa Monica v Kolumbii a jeho pěstitelé patří k jedné z prvních firem v Jižní Americe, kteří začali dodržovat při pěstování palem ekologické i sociální standardy dané certifikátem RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil).

„Palmové plantáže na této farmě jsou staré více než 20 let a sklizně zde probíhají za použití velmi šetrných metod. Na vlastních „lesních školkách“ jsou dodržovány postupy ekologického zemědělství tak, aby negativně nezasahovaly do místní krajiny a neškodily životnímu prostředí“, říká Ing. Barbora Hernychová z oddělení marketingu společnosti PRO-BIO.

„Doposud jsme vycházeli z toho, že využíváme pouze palmový olej s certifikací RSPO. Vzhledem k rostoucímu zájmu zákazníků o problematiku produkce palmového oleje jsme nyní náš postoj přehodnotili a rozhodli jsme se aktivně nahrazovat palmový olej jinými alternativami. Vycházíme vstříc našim zákazníkům a akceptujeme jejich postoj. Ve spolupráci s našimi dodavateli budeme receptury produktů s obsahem palmového oleje měnit. Není to jednoduché ani rychlé řešení, ale věříme, že se nám tento krok v dohledné době podaří“, vysvětluje Barbora Hernychová. Začátkem tohoto roku vydala firma interní zákaz zařazovat nově do sortimentu výrobky, které obsahují palmový olej.

Na celém světě se za letošní a loňský rok spotřebovalo 64,6 milionu tun palmového oleje, jeho spotřeba roste hlavně kvůli biopalivům. Z celosvětové produkce připadá pouze 0,1 % na palmový olej v biokvalitě, který pochází především z Kolumbie a Ekvádoru.

Další informace:

Ing. Barbora Hernychová, PRO-BIO, obchodní společnost s r.o.

Tel: 777 935 189

e-mail: hernychova@probio.cz

www.probio.cz, www.nasebiofarma.cz, www.bioweb.cz


Hodnocení => průměr 046
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář