Renata Šarjaková, 7. říjen 2015
Seminář ke Světovému dni výživy 2015
Ministerstvo zemědělství ČR ve spolupráci s Výzkumným ústavem potravinářským Praha, v.v.i. a Společností pro výživu pořádají
Seminář ke Světovému dni výživy

Podtitul: Zdravá výživa začíná na poli
Datum: 20. 10. 2015 (registrace 9:00-9:30)
Místo: MZe ČR (Těšnov 17, Praha 1) ve velké zasedací místnosti č. 400
Termín přihlášení zájemců je 8. října 2015 na adrese michal.kulik@mze.cz nebo tel. 221 812 002.
Účast na semináři není zpoplatněna. Drobné občerstvení zajištěno.

Moderátoři: Ing. Michal Kulík (MZe), Ing. Ctibor Perlín, CSc. (VÚPP, SpV),
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT, SpV)

Program:

9:30-9:35 Zahájení
Ing. Jaroslava Beneš Špalková (MZe)

9:35-9:55 Mezinárodní rok půdy 2015, Světový den výživy – aktuální informace z FAO
Ing. Michal Kulík (MZe)

9:55-10:15 Půda a potraviny, tušené i netušené souvislosti
Ing. Miroslav Florián, Ph.D. (ÚKZUZ)

10:15-10:35 Současné trendy v ochraně půdy a zachování jejích produkčních schopností
Doc. Ing. Radim Vácha, Ph.D. (VÚMOP)

10:35-10:55 Systém zajištění bezpečnosti potravin – farm to fork
Ing. Jitka Götzová (MZe)

10:55-11:20 Přestávka na občerstvení

11:20–11:40 Vliv pěstebních postupů na výživovou hodnotu potravin
Doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D. (ČZU)

11:40-12:00 Přírodní toxické a antinutriční látky
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. (VŠCHT, SpV)

12:00-12:20 Kontaminanty z prvovýroby se zaměřením na chlorečnany, chloristany
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT, SpV)

12:20-12:40 Správná zemědělská praxe s ohledem na zajištění bezpečnosti potravin
Prof. Ing. Daniela Pavlíková (ČZU)


zdroj: Ministerstvo zemědělství ČR »


Hodnocení => průměr 067
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář