- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Seminář ke Světovému dni výživy 2015
Seminář ke Světovému dni výživy
Podtitul: Zdravá výživa začíná na poli
Datum: 20. 10. 2015 (registrace 9:00-9:30)
Místo: MZe ČR (Těšnov 17, Praha 1) ve velké zasedací místnosti č. 400
Termín přihlášení zájemců je 8. října 2015 na adrese michal.kulik@mze.cz nebo tel. 221 812 002.
Účast na semináři není zpoplatněna. Drobné občerstvení zajištěno.
Moderátoři: Ing. Michal Kulík (MZe), Ing. Ctibor Perlín, CSc. (VÚPP, SpV),
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT, SpV)
Program:
9:30-9:35 Zahájení
Ing. Jaroslava Beneš Špalková (MZe)
9:35-9:55 Mezinárodní rok půdy 2015, Světový den výživy – aktuální informace z FAO
Ing. Michal Kulík (MZe)
9:55-10:15 Půda a potraviny, tušené i netušené souvislosti
Ing. Miroslav Florián, Ph.D. (ÚKZUZ)
10:15-10:35 Současné trendy v ochraně půdy a zachování jejích produkčních schopností
Doc. Ing. Radim Vácha, Ph.D. (VÚMOP)
10:35-10:55 Systém zajištění bezpečnosti potravin – farm to fork
Ing. Jitka Götzová (MZe)
10:55-11:20 Přestávka na občerstvení
11:20–11:40 Vliv pěstebních postupů na výživovou hodnotu potravin
Doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D. (ČZU)
11:40-12:00 Přírodní toxické a antinutriční látky
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. (VŠCHT, SpV)
12:00-12:20 Kontaminanty z prvovýroby se zaměřením na chlorečnany, chloristany
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT, SpV)
12:20-12:40 Správná zemědělská praxe s ohledem na zajištění bezpečnosti potravin
Prof. Ing. Daniela Pavlíková (ČZU)