Renata Šarjaková, 25. červenec 2006
Nový web o alergiích v cateringu
Nově vytvořená webová stránka přináší informace o možných potravinových alergiích v oblasti cateringu a způsobech jak se vyhnout jejich vzniku.

Na pomoc pracovníkům v cateringu je určena nově vytvořená webová stránka, která přináší informace o možných potravinových alergiích a způsobech jak se vyhnout jejich vzniku. Nová stránka informace o křížové kontaminaci a příslušných zákonných opatřeních, a umožňuje stažení odpovídajících plakátů a dalších informačních materiálů, které mají upozorňovat zaměstnance kuchyní a přípraven pokrmů na možnost existence a výskytu alergenů v potravinách, která byla vytvořena nezávislou britskou charitativní institucí The Anaphylaxis Campaign poskytuje hodnověrné  a varovat před jejich účinky. Výskyt potravinových alergií se v posledních letech stále zvyšuje, přičemž v současné době je v Británii ohroženo asi půl milionu osob. Potravinová anafylaxe může v některých případech vést k srdečním problémům, výjimečně i k úmrtí. Značná část případů potravinové alergie je zapříčiněna konzumací pokrmů připravovaných cateringovými společnostmi. Cateringoví pracovníci musí být soustavně upozorňováni na nutnost předcházení křížové kontaminaci potenciálními potravinovými alergeny a snižování počtu případů alergických reakcí, k čemuž má výrazně napomáhat právě nově otevřená webová stránka. Více informací na adrese

http://www.fdin.co.uk/news/index.php   zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 108
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář