- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Nový web o alergiích v cateringu
Na pomoc pracovníkům v cateringu je určena nově vytvořená webová stránka, která přináší informace o možných potravinových alergiích a způsobech jak se vyhnout jejich vzniku. Nová stránka informace o křížové kontaminaci a příslušných zákonných opatřeních, a umožňuje stažení odpovídajících plakátů a dalších informačních materiálů, které mají upozorňovat zaměstnance kuchyní a přípraven pokrmů na možnost existence a výskytu alergenů v potravinách, která byla vytvořena nezávislou britskou charitativní institucí The Anaphylaxis Campaign poskytuje hodnověrné a varovat před jejich účinky. Výskyt potravinových alergií se v posledních letech stále zvyšuje, přičemž v současné době je v Británii ohroženo asi půl milionu osob. Potravinová anafylaxe může v některých případech vést k srdečním problémům, výjimečně i k úmrtí. Značná část případů potravinové alergie je zapříčiněna konzumací pokrmů připravovaných cateringovými společnostmi. Cateringoví pracovníci musí být soustavně upozorňováni na nutnost předcházení křížové kontaminaci potenciálními potravinovými alergeny a snižování počtu případů alergických reakcí, k čemuž má výrazně napomáhat právě nově otevřená webová stránka. Více informací na adrese
http://www.fdin.co.uk/news/index.php zdroj info ÚZPI