Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Novinky mlékárenského sortimentu
Na trh jsou uváděny sýry s novými příchutěmi, se speciálním určením, v praktických obalech. Novinkou je i máslo ochucené limetou a chilli.

Na trh jsou uváděny sýry s novými příchutěmi, se speciálním určením, v praktických obalech. Novinkou je i máslo ochucené limetou a chilli.

Na konci r. 2005 uvedla  firma France Fromage obchodující se sýry ve Španělsku na trh kombinaci sýra s kečupem „Ketcho“, což je další příspěvek do řady pohotových výrobků (convenience). Ostře červená barva hrubě strouhaného sýra se výborně hodí do salátů, na pizzy, do těstovin, do omelet. Předpokládá se, že bude mít úspěch i u dětí.

Firma Markus Products z anglického hrabství Somerset vyrábějící ochucená másla, dresinky další ochucovadla a obalovací směsi uvedla na trh nové ochucené máslo „Somerset Butter lime & chilli“ . K výrobě je použito máslo z farmy Clapps, limetová šťáva, limetová kůra, karamelizované chilli. Je vhodné především k maštění pokrmů z kuřat, opékaných mořských živočichů, rýže či hranolků. Výrobek doplňuje řadu másel ochucených např dijonskou hořčicí či medem.

Novým výrobkem švédské firmy Milko je „Mjukost kebab“ v tubě. Jedná se o pomazánku z taveného sýra s kousky pečeného masa, s obsahem tuku 19 %, plněnou do hliníkové tuby obsahu 220 g. 

Novinkou firmy VitaGlow z Taiwanu je práškový mléčný nápoj určený ženám pro zdraví a krásu, který obsahuje sulforafan (ze zeleného květáku), železo, vápník, kolagen, sóju, isoflavony a laktobakterie.

Společnost Frutarom rozšířila sortiment příchutí masa a ryb (a také zeleniny, bylin a koření ) i o přípravky k výrobě pomazánkových sýrů. Nový systém umožňuje vyrobit příchuť pro zákazníka „na míru“

Německá mlékárna Milchwerke Oberfranken v Coburgu uvedla na trh jemně kořeněný sýr určený jako fondu „Kamin käse“ ve 250 g balení v dřevěných kulatých krabičkách.

 

 

Dairy Ind. Int., 71, 2006, č. 5, s. 12 a č. 6, s. 12

Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 039
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář