- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Nutriční složení vepřového masa
Americké ministerstvo zemědělství – Výzkumná jednotka pro zemědělství (USDA–ARS) uveřejnilo nové údaje o nutričním složení vepřového masa. Jde o hodnoty, které aktualizují hodnoty z roku 1991. Celkem bylo analyzováno 9 různých tržních druhů vepřového masa (a to buď s kostí nebo bez kostí, syrové nebo tepelně opracované). V porovnání s předchozími údaji (1991) nové údaje (2006) ukazují na významné změny v nutričním složení vepřového masa. U osmi z devíti druhů syrového vepřového masa došlo ke snížení obsahu tuku, obsah bílkovin se nezměnil.
Uvedené zjištění bude mít velký dopad pro vytváření nutričních doporučení – bude nutné přehodnotit dřívější názor na vepřové maso. Nové údaje o složení vepřového masa budou tvořit základ pro nutriční značení vepřových výrobků. Revidované hodnoty nutričního složení vepřového masa jsou k dispozici v příloze.
Příloha: Nutriční složení vepřového masa – revidované hodnoty USDA (červen 2006)
USDA–ARS zdroj info ÚZPI