Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Snížení spotřeby soli
Snížení spotřeby soli
Novým cílem ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska je snížení spotřeby soli.
Organizace pro potravinářské standardy (FSA) uveřejnila svůj nový nezávislý cíl snížit spotřebu soli. Proto podpořila potravinářské výrobce a obchodní společnosti, aby snížily množství soli v širokém spektru vyráběných potravin. Konzumace velkého množství soli je závažný rizikový faktor v rozvoji vysokého krevního tlaku. Přinejmenším 26 milionů obyvatel Spojeného království konzumuje příliš mnoho soli.
Nové cíle, vedoucí k omezení spotřeby soli v této evropské zemi, by měly pomoci dosáhnout poklesu průměrného množství přijímané soli pod hodnotu šesti gramů denně.
Plány na pokles spotřeby soli požadují snížit úroveň jejího množství v 85 potravinářských kategoriích, které svým obsahem soli nejvíce přispívají do lidské stravy. V tom jsou zahrnuty potraviny každodenní spotřeby, jako např. masné a cereální výrobky.
Fleischwirtschaft International, 2006, č. 2, s. 4 Zdroj info ÚZPI
Hodnocení
=> průměr 117