Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Snížení spotřeby soli
Novým cílem ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska je snížení spotřeby soli.
Organizace pro potravinářské standardy (FSA) uveřejnila svůj nový nezávislý cíl snížit spotřebu soli. Proto podpořila potravinářské výrobce a obchodní společnosti, aby snížily množství soli v širokém spektru vyráběných potravin. Konzumace velkého množství soli je závažný rizikový faktor v rozvoji vysokého krevního tlaku. Přinejmenším 26 milionů obyvatel Spojeného království konzumuje příliš mnoho soli.
Nové cíle, vedoucí k omezení spotřeby soli v této evropské zemi, by měly pomoci dosáhnout poklesu průměrného množství přijímané soli pod hodnotu šesti gramů denně.
Plány na pokles spotřeby soli požadují snížit úroveň jejího množství v 85 potravinářských kategoriích, které svým obsahem soli nejvíce přispívají do lidské stravy. V tom jsou zahrnuty potraviny každodenní spotřeby, jako např. masné a cereální výrobky.
 
 
 

Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 105
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář