Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Obohacování masa mastnými kyselinami
Zkoumá se možnost obohacování masa polynenasycenými kyselinami prostřednictvím krmiv obohacených rybími oleji.

Výzkumníci z University of Reading's Nutritional Sciences Research Unit zkoumají možnost obohacování masa a drůbeže, které jsou jednou z hlavních potravin, zdraví prospěšnými polynenasycenými kyselinami, s cílem zvýšit jejich konzumaci. Podle názoru odborníků totiž spotřebitelé nekonzumují tučné ryby v takovém množství, aby jim zabezpečilo doporučovaný příjem mastných kyselin. V blízké budoucnosti budou mít potraviny na bázi masa, především drůbežího, mléčné výrobky a vejce pravděpodobně důležitou funkci při zvyšování příjmu polynenasycených tuků, a současné studie naznačují, že rybí oleje přidávané do krmiva by mohly „obohatit“, resp. zvýšit obsah polynenasycených tuků ve finálních masných a drůbežích výrobcích. Jestliže výsledky prováděných výzkumů budou úspěšné a obohacené masné výrobky budou spotřebiteli akceptovány, stanou se jedním z hlavních přispěvatelů zdraví populace. Více informací na adrese 


http://www.fdin.co.uk/news/index.php       Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 050
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář