- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Obohacování masa mastnými kyselinami
Výzkumníci z University of Reading's Nutritional Sciences Research Unit zkoumají možnost obohacování masa a drůbeže, které jsou jednou z hlavních potravin, zdraví prospěšnými polynenasycenými kyselinami, s cílem zvýšit jejich konzumaci. Podle názoru odborníků totiž spotřebitelé nekonzumují tučné ryby v takovém množství, aby jim zabezpečilo doporučovaný příjem mastných kyselin. V blízké budoucnosti budou mít potraviny na bázi masa, především drůbežího, mléčné výrobky a vejce pravděpodobně důležitou funkci při zvyšování příjmu polynenasycených tuků, a současné studie naznačují, že rybí oleje přidávané do krmiva by mohly „obohatit“, resp. zvýšit obsah polynenasycených tuků ve finálních masných a drůbežích výrobcích. Jestliže výsledky prováděných výzkumů budou úspěšné a obohacené masné výrobky budou spotřebiteli akceptovány, stanou se jedním z hlavních přispěvatelů zdraví populace. Více informací na adrese
http://www.fdin.co.uk/news/index.php Zdroj info ÚZPI