Renata Šarjaková, 30. červen 2006
Sýr snižující hladinu cholesterolu
Výrobek má příjemnou sýrovou chuť a vůni, 12 % tuku a obsahuje přírodní, ingredience Reducol s cholesterolsnižujícími účinky.

Největší nezávislá mlékárenská společnost ve Velké Británii Fayrefield Foods uvedla v síti obchodů Asda novou řadu značkových sýrů určených ke snižování hladiny cholesterolu. Sýr s názvem Heartfelt+ má příjemnou sýrovou chuť a vůni, má 12 % tuku a obsahuje Reducol, což je přírodní, bezpečná látka s cholesterolsnižujícími účinky. (Reducol™ je funkční ingredience, získávaná z vedlejších produktů výroby buničiny, s klinicky potvrzenou schopností snižovat LDL cholesterol při konzumaci v různých potravinách a potravních doplňcích. V roce 2000 výrobek získal od Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) statut výrobku GRAS (všeobecně považovaný za bezpečný). Při denním příjmu doporučovaných 1, 8 g Reducolu™ přípravek nenarušuje absorpci v tuku rozpustných provitaminů, jako jsou karotenoidy a vitamin E. Preparát neobsahuje žádné GM rostlinné materiály a je zcela neenergetický). Řada výrobků Heartfelt+ rovněž zahrnuje cholesterolsnižující mléko, které bylo v březnu t.r. uvedeno do prodeje v řetězci obchodů Tesco. Společnost Fayrefield Foods úspěšně vyřešila notoricky známý problém výroby sýra, který by měl odpovídající chuť a vůni a současně vyhovoval požadavkům diety pro snižování cholesterolu. Zvýšenou hladinu cholesterolu má v současné době více než 50 % Britů. Nový výrobek se bude prodávat za 1,98 £ v balení po 200 g. Více informací na adrese


http://www.fdin.co.uk/news/index.php          Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 109
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář