Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Chléb snižující cholesterol čeká na schválení
Podle sdělení společnosti Food Manufacture bude v nejbližší době ve Velké Británii, po schválení Evropskou komisí, v prodeji žitný chléb obohacený rostlinnými steroly snižujícími cholesterol, které se dosud používaly v mléčných výrobcích a pomazánkách.

V současné době je na trhu „chléb zdravý pro srdce“ pouze s obsahem sójového proteinu a ovsa. Rostlinné steroly a estery sterolů řady Vegapure, které se budou používat k obohacování žitého chleba dodává společnost Cognis Nutrition & Health.

Řadu výrobků snižujících cholesterol uvede na britský trh v nejbližší době i americká společnost DDO Processing. Jedná se o nejrůznější pomazánky, salátové zálivky a sójové nápoje. Více informací na adrese .

http://www.fdin.co.uk/news/index.php


Zdroj: ÚZPI a www.agris.cz

Více informací z oblasti potravinářství získáte v praktické příručce Výroba potravin a jejich uvádění do oběhu.



Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 053
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář