- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Probiotická ovocná šťáva
Probiotika se stala velmi ceněnou složkou moderních funkčních potravin. Jako potenciálního budoucího nosiče probiotik považuje firma Ch. Hansen pomerančovou šťávu. Klíčovým článkem vývoje sekundárních probiotických preparátů je firemní systém přímé kapalné inokulace, který umožňuje výrobcům potravin přidávat probiotické bakterie přímo do finálních potravinářských výrobků. Při standardním výrobním postupu by tepelný zásah mohl probiotické bakterie zničit. Nový systém umožňuje probiotické bakterie přidávat do mléka či šťáv v uzavřeném perfektně čistém prostředí a tak vyrábět nezávadné a účinné probiotické nápoje flexibilním způsobem na existujícím výrobním zařízení. Systém vyvinutý fy Ch. Hansen byl doplněn dávkovacím systémem Flex Dos firmy Tetra Pak.
Con Foo, R., Probiotic fruit juice. Food Australia, 57, 2005, č. 12, s. 541 Zdroj info ÚZPI