Renata Šarjaková, 5. září 2013
Jak šmakuje Moravskoslezsko

Dne 4. 9. 2013 proběhlo hodnocení receptů zaslaných do 3. ročníku kulinářské soutěže „Jak šmakuje Moravskoslezsko“. Během dopoledne odborná porota a porota sestavená ze zástupců médií a partnerů soutěže ochutnávala a hodnotila ty nejchutnější pokrmy, které jsou typické pro Moravskoslezský kraj.

Do kulinářské soutěže o nejlepší regionální recept bylo letos zasláno celkem 91 receptů. Všechny jsou pro veřejnost dostupné na webových stránkách Moravskoslezského kraje www.msregion.cz. Ty nejlepší dnes ocenila odborná komise i zástupci médií na tiskové konferenci v hotelu Merkure v Ostravě.

Odborná komise sestavená z odborníků na gastronomii vybrala 10 nejlepších a nejzajímavějších receptů ze všech zaslaných. Tyto recepty byly uvařeny a představeny návštěvníkům tiskové konference.

Ceny odborné komise:

1.      místo            „Kiščok“ od babičky (autor Helena Febrová)

2.      místo            Maslovka (autor Renata Konopková)

3.      místo            Vánoční černá mačka (autorka Simona Linartová)

Cena médii:          Dýňová polévka (autor Přemysl Košut)

1.cena odborné komise je víkendový pobyt v Moravskoslezském kraji pro rodinu (2 dosp. a 2 děti do 12 let), 2. cena je víkendový pobyt v Moravskoslezském kraji pro 2 osoby a 3. cena je balíček pomocníků do kuchyně. Cena komise médií bude odtajněna až na gastrofestivalu
v Bruntále.

Všechny zaslané recepty budou stejně jako loni  vydané v 3. dílu kuchařky „Jak šmakuje Moravskoslezsko“. Tato kuchařka by měla být pro fanoušky projektu připravena na Vánoce.

Závěrem bychom chtěli všechny milovníky dobrého jídla a pití pozvat na 3. ročník gastrofestivalu „Jak šmakuje Moravskoslezsko“, který se uskuteční 29. září v areálu zámeckého parku v Bruntále. Těšit se můžete na bohatý program pro dospělé i děti a koncert skupiny Charlie Straight.

 

Poděkování patří i partnerům projektu, kterými pro letošní ročník jsou: Rádio IMPULS, Právo, Deník, TV Polar, Muzeum v Bruntále, Tescoma, Hotel Slunce z Rýmařova, CK KOVOTOUR PLUS, Lázně Darkov a Regionální potravina.

 

 


Hodnocení => průměr 102
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář