Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Renata Šarjaková, 11. květen 2006
Inovační sojové bílkoviny
Inovační sojové bílkoviny
Využití sojových proteinů v masném průmyslu.
Dodavatel přídatných látek vyrobených z přírodních surovin nizozemská společnost ADM představila nejnovější produkt, který patří do řady výrobků obsahujících sójové bílkoviny. Funkční sójoproteinový koncentrát se aplikuje injekčně a je určený obzvlášť pro velké množství masných výrobků, které obsahují kousky svaloviny. Výrobci si slibují, že kvůli zvýšení vaznosti vody bude prodloužena trvanlivost masných výrobků a zlepšeny senzorické vlastnosti. Kromě toho zůstane ještě lépe zachována struktura masa a bude se lépe dále zpracovávat.
Sójové bílkoviny chutnají neutrálně. V průběhu některých zvláštních výrobních operací a metod sušení se může minimalizovat obsah dusitanů a dusičnanů. Tento bílkovinný sójový koncentrát lze použít zejména během přípravy výrobků z červeného a drůbežího masa. Jeho možnosti uplatnění najdeme při výrobě vařené šunky, drůbežích rolád a kuřecích uzenin přes rostbíf a další masné výrobky.
Další informace na stránkách společnosti ADM.
Die Fleischerei, 57, 2006, č. 3, s. 49 zdroj info ÚZPI
Hodnocení
=> průměr 228