Renata Šarjaková, 11. květen 2006
Inovační sojové bílkoviny
Využití sojových proteinů v masném průmyslu.
Dodavatel přídatných látek vyrobených z přírodních surovin nizozemská společnost ADM představila nejnovější produkt, který patří do řady výrobků obsahujících sójové bílkoviny. Funkční sójoproteinový koncentrát se aplikuje injekčně a je určený obzvlášť pro velké množství masných výrobků, které obsahují kousky svaloviny. Výrobci si slibují, že kvůli zvýšení vaznosti vody bude prodloužena trvanlivost masných výrobků a zlepšeny senzorické vlastnosti. Kromě toho zůstane ještě lépe zachována struktura masa a bude se lépe dále zpracovávat.
Sójové bílkoviny chutnají neutrálně. V průběhu některých zvláštních výrobních operací a metod sušení se může minimalizovat obsah dusitanů a dusičnanů. Tento bílkovinný sójový koncentrát lze použít zejména během přípravy výrobků z červeného a drůbežího masa. Jeho možnosti uplatnění najdeme při výrobě vařené šunky, drůbežích rolád a kuřecích uzenin přes rostbíf a další masné výrobky.
Další informace na stránkách společnosti ADM.
 
Die Fleischerei, 57, 2006, č. 3, s. 49                                  zdroj info ÚZPI

Hodnocení => průměr 228
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář