Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Klasa udělena dalším 80 českým potravinářským výrobkům
Mezi 16 oceněnými podniky je 9 výrobců, kteří pro své výrobky získali značku poprvé.

Seznam výrobků se značkou Klasa obsahuje k 1. dubnu 2006 1109 výrobků od 166 tuzemských výrobců. Nejvíce nově oceněných výrobků spadá do kategorie maso a masné výrobky (28). V kategorii mlýnské, pekárenské a cukrářské výrobky uspělo 19 výrobků. Poměrně silné zastoupení mají i nealkoholické nápoje (14). V kategorii mléko, mléčné výrobky je 11 nových výrobků a v kategorii ostatní, kam patří například med nebo hořčice, je jich 8.

„Mezi nově oceněnými výrobky je 19 výrobků z drůbežího masa. Drůbeží maso tvoří také téměř 11 % všech výrobků označených známkou Klasa. Jak ukazují průzkumy, 85 % českých spotřebitelů se necítí z důvodu ptačí chřipky drůbežím masem nijak ohroženo a neplánuje měnit své stravovací návyky.

V rámci doprovodných programů regionálních Road Show Klasa, které SZIF pořádá,  je k dispozici také veterinární specialista, který zájemcům odpovídá na dotazy o způsobu ověřování kvality drůbežích výrobků a jejich zpracování. Státní zemědělský intervenční fond tak navazuje na osvětovou kampaň Ministerstva zemědělství ČR, zaměřenou na obranu a podporu českého drůbežího masa.

 

Zdroj: SZIF                                          Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 104
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář