František Mariánek, 25. květen 2011
Vyhlášení soutěže REGIONÁLNÍ POTRAVINA Moravskoslezského kraje 2011
Regionální agrární komora Ostravsko ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR vyhlašuje na základě předloženého projektu soutěž „REGIONÁLNÍ POTRAVINA MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE“ pro r. 2011.

Celostátní soutěž s názvem Regionální potravina vyhlásilo Ministerstvo zemědělství. Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry, dle dané metodiky, udělit značku Regionální potravina Moracskoslezského kraje.

Soutěžit mohou potravinářské výrobky v těchto kategoriích:

1) Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).

2) Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.).

3) Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).

4) Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).

5) Pekařské výrobky, včetně těstovin.

6) Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.

7) Alkoholické a nealkoholické nápoje.

8) Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě.

9) Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

Na území Moravskoslezského kraje bude tuto soutěž organizovat Regionální agrární komora Ostravsko. Výrobci potravin, kteří  patří do skupiny malých nebo středních podniků a jejich výrobek je zcela vyroben na území MS kraje  a je  nejméně ze 70% vyroben z tuzemských surovin, mohou své výrobky přihlašovat do soutěže Regionální potravina MS kraje  do 30.června 2011 na adresu:

Regionální  agrární komora Ostravsko Horní nám. 2,  746 01 Opava v obálce s označením:
„Regionální potravinaMoravskoslezského kraje – přihláška“


Oceněné výrobky a jejich producenti kromě možnosti využívat značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje získají zdarma i značnou mediální podporu pro oceněné výrobky a možnost prezentovat zdarma tyto výrobky při ochutnávkových a prodejních akcích.

Metodiku a přihlášku s přílohami najdete na webových stránkách Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Moravskoslezského kraje : mskis@opava.cz  Termín zasedání hodnotitelské komise je 13.7. 2011.v 
Věříme, že tato soutěž podpoří zájem spotřebitelů o naše kvalitní regionální potraviny a přispěje ke zvýšení prodeje těchto potravin.


Bližší informace na:
775590465 Ing.Robert Kučera
ředitel úřadu RAK
602549116 Ing. František Mariánek CSc
předseda představenstva
RAK Ostravsko 



Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 055
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář