Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Renata Šarjaková, 28. březen 2006
Pšeničné proteinové izoláty
Pšeničné proteinové izoláty
Společnost Tate & Lyle uvádí na trh dva nové pšeničné proteinové izoláty, získávané fyzikální extrakci z vitálního pšeničného lepku, která umožňuje získat nové pšeničné proteinové izoláty s extrémní flexibilitou a funkčností.
Společnost Tate & Lyle uvádí na trh dva nové pšeničné proteinové izoláty, které byly vyvinuty s použitím nové, patentově chráněné technologie zpracování pšeničného proteinu. Proces je založen na fyzikální extrakci z vitálního pšeničného lepku, která umožňuje získat nové pšeničné proteinové izoláty s extrémní flexibilitou a funkčností. Izoláty, které jsou vysoce účinné a cenově dostupné se mohou použít pro nejrůznější účely od produkce skutečně nemléčných výrobků po 100% vegetariánské a cukrářské výrobky. První z izolátů – Meripro 410 je určen pro použití ve funkci emulgátoru a plastifikátoru těst, zatímco druhý – Meripro 420 má emulgační a pěnotvorné schopnosti a je určen především pro výrobu dezertů a cukrářských výrobků. Oba preparáty se mohou používat rovněž jako alternativa ingrediencí na bázi živočišných produktů jako jsou vejce, mléko a želatina a jsou vhodné pro vegetariány nebo spotřebitele požadující halal výrobky. Všechny produkty řady Meripro jsou bez GMO a nevyžadují deklaraci E-čísel. Meripro 410 se může používat jako emulgátor v širokém rozmezí pH, takže je vhodný pro aplikace ve výrobcích jako jsou omáčky, dresinky a nemléčné šlehané „smetanové“ pomazánky a náplně. Vytváří velmi stabilní emulze při použití relativně malých dávkách. Rovněž se může používat jako pomocný prostředek při výrobě salátových zálivek bez žloutků, resp. bez cholesterolu. Meripro 410 je i vynikající plastifikátor těsta s využitím při výrobě chleba a pečiva, pizzy, snacků a různých potravin s rychlou přípravou. Může se použít pro modifikaci reologických vlastností těsta bez jakéhokoliv ovlivnění lepkové struktury. Rozsáhlou oblastí použití je i výroba cukrářských výrobků, šlehaných cukrovinek, ovocných pěn a želatinových cukrovinek.
http://www.foodnavigator.com/news/ng.asp?n=65078-tate-lyle-wheat-confectionery Zdroj info ÚZPI
http://www.foodnavigator.com/news/ng.asp?n=65078-tate-lyle-wheat-confectionery Zdroj info ÚZPI
Hodnocení
=> průměr 128