František Mariánek, 8. červenec 2010
Bezlepkové potraviny (praktická příručka)
Publikace Food Safety Authority of Ireland (FSAI) je ke stažení.
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 102181 ; Vydáno : 22.6. 2010 ; Autor : Ing. Alexandra Kvasničková ; Zdroj : INFORMAČNÍ CENTRUM BEZPEČNOSTI POTRAVIN
Úřad pro bezpečnost potravin v Irsku (FSAI) vydal v roce 2008 publikaci “Bezlepkové potraviny” (viz příloha). Obsah uvedená publikace je rozdělen do následujících osmi kapitol a tří příloh:
 
1. Úvod
2. Céliakie a její výskyt u irské populace
3. Bezlepková strava a její výživová hodnota
4. Analýza lepku v potravinách a některé nedávné výsledky monitoringu
5. Křížová kontaminace bezlepkových potravin produkty obsahujícími lepek
6. Dostupnost informací celiakům
7. Současná legislativa a normy aplikované při kontrole bezlepkových potravin v Irsku
8. Závěry/doporučení
Odkazy
Příloha I: Členové pracovní skupiny pro lepek
Příloha II: Slovník
Příloha III: Typická strava se sníženým obsahem lepku

Příloha: Gluten-Free Foods (pdf, 2,34 MB, 64 stran)
 

Hodnocení => průměr 051
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář