Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
František Mariánek, 8. červenec 2010
Bezlepkové potraviny (praktická příručka)
Bezlepkové potraviny (praktická příručka)
Publikace Food Safety Authority of Ireland (FSAI) je ke stažení.
Článek : 102181 ; Vydáno : 22.6. 2010 ; Autor : Ing. Alexandra Kvasničková ; Zdroj : INFORMAČNÍ CENTRUM BEZPEČNOSTI POTRAVIN
Úřad pro bezpečnost potravin v Irsku (FSAI) vydal v roce 2008 publikaci “Bezlepkové potraviny” (viz příloha). Obsah uvedená publikace je rozdělen do následujících osmi kapitol a tří příloh:
1. Úvod
2. Céliakie a její výskyt u irské populace
3. Bezlepková strava a její výživová hodnota
4. Analýza lepku v potravinách a některé nedávné výsledky monitoringu
5. Křížová kontaminace bezlepkových potravin produkty obsahujícími lepek
6. Dostupnost informací celiakům
7. Současná legislativa a normy aplikované při kontrole bezlepkových potravin v Irsku
8. Závěry/doporučení
Odkazy
Příloha I: Členové pracovní skupiny pro lepek
Příloha II: Slovník
Příloha III: Typická strava se sníženým obsahem lepku
2. Céliakie a její výskyt u irské populace
3. Bezlepková strava a její výživová hodnota
4. Analýza lepku v potravinách a některé nedávné výsledky monitoringu
5. Křížová kontaminace bezlepkových potravin produkty obsahujícími lepek
6. Dostupnost informací celiakům
7. Současná legislativa a normy aplikované při kontrole bezlepkových potravin v Irsku
8. Závěry/doporučení
Odkazy
Příloha I: Členové pracovní skupiny pro lepek
Příloha II: Slovník
Příloha III: Typická strava se sníženým obsahem lepku
Příloha: Gluten-Free Foods (pdf, 2,34 MB, 64 stran)
Příloha: Značení bezlepkových potravin (pdf)
Hodnocení
=> průměr 079