Renata Šarjaková, 9. březen 2006
Ječmen schválen FDA jako obilovina prospívající srdci
FDA schválil používání zdravotních tvrzení na zrna ječmene a ječné výrobky, a to s platností od ledna 2006.

Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) dal souhlas k tomu, aby celá zrna ječmene a ječné produkty (vločky, krupice, mouka), resp. výrobky ječmen obsahující mohly být označovány zdravotním tvrzením. Od začátku ledna 2006 mohou výrobci označovat své ječné výrobky tvrzením, že snižují riziko srdečních koronárních onemocnění. Aby tomuto tvrzení odpovídaly, musí výrobky obsahovat v jedné porci minimálně 0,75 g rozpustné ječné beta-glukanové vlákniny. Zdůrazňují se příznivé účinky ječmene a jeho aplikací. Více informací na adrese

http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=2&sectionname=Nutrition+and+Health  (12.1.06)

Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 111
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář