Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Kypřidlo pro zmrazená těsta
Společnost Innophos vyvinula nový kypřicí prostředek pro zmrazená těsta nazvaný Dough-Rise™, který představuje patentovanou směs chemických kypřidel sestavenou speciálně pro chlazené a zmrazené těstové výrobky. Jedná se o směs fosfátu sodno-hlinitého, monokalcium fosfátu a kalcium pyrofosfátu.

Americká společnost Innophos  vyvinula nový kypřicí prostředek pro zmrazená těsta nazvaný Dough-Rise™, který představuje patentovanou směs chemických kypřidel sestavenou speciálně pro chlazené a zmrazené těstové výrobky. Jedná se o bílý sypký prášek, který je směsí fosfátu sodno-hlinitého, monokalcium fosfátu a kalcium pyrofosfátu, s dobou údržnosti 12 měsíců, hodnotou pH 3,2–3,6 (1% roztok) a neutralizační hodnotou 36. Směs je ideální pro výrobky přímo podávané z mrazáku do pece, může se používat ke zkracování doby kynutí a přidávat do těsta, u kterého se požaduje vysoký stupeň nakynutí. Při kombinaci s bikarbonátem sodným  vytváří CO2 a těsto provzdušňuje. Zvyšuje toleranci těsta a má, v porovnání se SAPP (sodium acid pyrophosphate), zhruba 23krát nižší obsah sodíku. Více informací na adrese

Milling & Baking News, 84, 2005, č. 31, s. 40   Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 113
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář