Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Ochucovací prostředky napomáhající snižování obsahu soli, cukru a tuku
Společnost Quest uvedla na trh novou řadu ochucovadel, která napomáhají řešit problém potravinářského a nápojového průmyslu spojený se snižováním obsahu tuku, cukru a soli při zachování originální chuti a aromatu výrobku.
Nizozemská společnost Quest, výrobce ochucovadel a aromat uvedla na trh svůj „objev desetiletí“ – novou řadu ochucovadel, která napomáhají řešit problém potravinářského a nápojového průmyslu spojený se snižováním obsahu tuku, cukru a soli při zachování originality výrobku v celém spektru chuti a aromatu. Nové ochucovaní systémy s obchodním názvem ImpaQ Taste Technology™ umožní výrobcům dramaticky snížit obsah soli, tuku a cukru v potravinách a nápojích, přičemž obsah soli se může snížit až o 50 % a to bez újmy na chuti. ImpaQ je výsledkem dlouhodobého výzkumného a vývojového programu společnosti, v rámci kterého společnost získala 35 patentů souvisejících s chutí a aromatem a pro 25 molekul status FEMA GRAS, a rozřešila otázku jak je možno používat ochucovadla k ovlivnění chuti. Společnost se nejprve zaměřila na redukci obsahu soli aplikací prostředku ImpaQ ve výrobcích předních producentů potravin. Výsledky ukázaly, že obsah soli v polévkách a snack výrobcích lze snížit o 30–50 %. Aby bylo dosaženo maximální účinnosti připravují se ochucovací směsi na míru jednotlivým skupinám výrobků.
Food Australia, 57, 2005, č. 12, s. 538 
Společnost Quest uvedla na trh novou řadu ochucovadel, která napomáhají řešit problém potravinářského a nápojového průmyslu spojený se snižováním obsahu tuku, cukru a soli při zachování originální chuti a aromatu výrobku.
Nizozemská společnost Quest, výrobce ochucovadel a aromat uvedla na trh svůj „objev desetiletí“ – novou řadu ochucovadel, která napomáhají řešit problém potravinářského a nápojového průmyslu spojený se snižováním obsahu tuku, cukru a soli při zachování originality výrobku v celém spektru chuti a aromatu. Nové ochucovaní systémy s obchodním názvem ImpaQ Taste Technology™ umožní výrobcům dramaticky snížit obsah soli, tuku a cukru v potravinách a nápojích, přičemž obsah soli se může snížit až o 50 % a to bez újmy na chuti. ImpaQ je výsledkem dlouhodobého výzkumného a vývojového programu společnosti, v rámci kterého společnost získala 35 patentů souvisejících s chutí a aromatem a pro 25 molekul status FEMA GRAS, a rozřešila otázku jak je možno používat ochucovadla k ovlivnění chuti. Společnost se nejprve zaměřila na redukci obsahu soli aplikací prostředku ImpaQ ve výrobcích předních producentů potravin. Výsledky ukázaly, že obsah soli v polévkách a snack výrobcích lze snížit o 30–50 %. Aby bylo dosaženo maximální účinnosti připravují se ochucovací směsi na míru jednotlivým skupinám výrobků.
Food Australia, 57, 2005, č. 12, s. 538               Zdroj info UZPI

Hodnocení => průměr 106
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář