- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Nová metoda stanovení tuku a sušiny v sýrech
Americká společnost Thermo Electron Corporation, přední světový výrobce analytických přístrojů, představila novou možnost využití svého přístroje Nicolet™ Antaris™FT-NIR Analyzer (FT-NIR spektroskop). Nová aplikace představuje rychlou, přesnou a nedestruktivní kvantitativní analýzu tuku a sušiny v sýrech. Uvedenou technikou je možno získat dostatečné množství údajů pro provedení analýzy sýra během 60 sekund, což je doba dostatečně krátká k tomu, aby se výsledky mohly uplatnit přímo v technologickém postupu a mohla se uskutečnit speciální laboratorní analýza vzorků za použití tradičních chemických metod na „mokré cestě“. Použití FT-NIR analyzátoru je jednoduché a obsluhu mohou provádět i nezkušení pracovníci. Techniku je možno využít i pro měření dalších parametrů jako je obsah vlhkosti a proteinu v sýrech, ale i v jiných sektorech potravinářského a nápojového průmyslu. Více informací na adrese
http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=4§ionname=Food+Processing Zdroj info ÚZPI