- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Další možnosti zlepšení textury a prodloužení trvanlivosti masa
Společnost Archer Daniels Midland vyvinula nový sójový protein nazvaný Arcon SI, vhodný pro nastřikování masa, který byl představen na nedávné mezinárodní výstavě FiE v Paříži. Podle tvrzení společnosti má nový protein vynikající schopnost vázat vodu, která umožňuje prodloužení doby skladovatelnosti. Sójový koncentrát, který obsahuje 70 % proteinu, může vázat vodu a uchovávat po delší dobu odpovídající strukturu masa. Textura masa se zlepšuje, protože protein může ovlivňovat jeho suchost, resp. vlhkost a potažmo i atributy pocitů při žvýkání. Dalšími výhodami použití proteinu k injektování masa jsou následně snazší krájení masa a prevence změn barvy u drůbežího masa. Více informací na adrese
http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=3§ionname=Food+Ingredients Zdroj info ÚZPI