Renata Šarjaková, 3. únor 2006
Kontroly Státní veterinární správy
Rutinní i cílené kontroly státního veterinárního dozoru v tržní síti budou pokračovat i v roce 2006.
Hlavní funkcí státního veterinárního dozoru nejsou jen kontroly v tržní síti, ale především realizace systém dozoru v průběhu celého procesu výroby potravin živočišného původu.  Nejdůležitějším cílem státního veterinárního dozoru při výrobě potravin živočišného původu jsou zdravotně nezávadné potraviny.
V roce 2005 byla sice zjištěna různá pochybení, ale nedošlo k ohrožení zdraví spotřebitelů. Nejčastější problémy, které veterinární inspektoři zjišťují, jsou chybná značení výrobků, problémy se skladováním a pochybení v dodržování stavebně technologických zásad. Na tyto nedostatky v některých případech upozornily i mise z FVO (Potravinového a veterinárního úřadu DG SANCO). Podle Milana Maleny, ústředního ředitele Státní veterinární správy ČR se  v roce 2006 musejí všechny krajské veterinární správy soustředit právě na kontrolu těchto problémů. Každý měsíc budou případná zjištění celostátně vyhodnocována. Cílem kontrol je  okamžitá náprava (okamžitě realizovaná náprava bude bez pokut). Počítá se i s kontrolami, které budou prováděné ve spolupráci se Státní zemědělskou inspekcí.
SVS ČR, 3.1.06                                                Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 112
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář