Renata Šarjaková, 7. duben 2020
Kup si rybu na Velikonoce!
Velikonoční svátky jsou tradičně obdobím se zvýšenou nabídkou a konzumací ryb. Kapr nebo jakákoliv domácí sladkovodní ryba společně s dalšími velikonočními pokrmy patřil vždy na sváteční stůl v období Velikonoc.

Konzumace rybího masa má prokazatelně pozitivní dopady na lidské zdraví. Na nákazu může tělo připravit rybí tuk a vitamin D, radí Státní zdravotní ústav (SZÚ).
Zánětům plic souvisejícím s nemocí COVID-19 může podle SZÚ pomoci předcházet rybí tuk a vitamin D. Rybu lze bez problému zakoupit. Prodej ryb na sádkách nebo jiných specializovaných prodejních místech je jako jeden z mála v současnosti povolen (potvrzeno Ministerstvem zemědělství i Ministerstvem průmyslu a obchodu) a je tedy možné tato prodejní místa přímo navštívit a živou či zpracovanou rybu, nebo výrobky z ní, zakoupit.
Pokračování článku najdete na stránkách Rybářského sdružení ČR.


Hodnocení => průměr 138
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář