Pivo na recept
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Pivo na recept
K příznivě působícím látkám obsaženým v pivě patří kyselina listová, křemičitany a xantohumol. Jako nápoj s příznivým složením bylo vyvinuto nízkoalkoholové pivo Karla balance.

Nelegální dovoz potravin přes Švýcarsko
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Nelegální dovoz potravin přes Švýcarsko
Nevyhovující kontrola byla zjištěna u živočišných potravin dovážených do EU přes Švýcarsko.

Biovína jsou na vzestupu
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Biovína jsou na vzestupu
Regály s biovínem se v obchodech zaplňují více a více, u producentů špičkových odrůd získává ekologický postup stále větší akceptaci.

Řepkový olej s vysokým podílem sterolů a tokoferolů
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Řepkový olej s vysokým podílem sterolů a tokoferolů
Vyjádření Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) k potravině nového typu – řepkovému oleji, ve kterém byla pomocí molekulární destilace zvýšena koncentrace fytosterolů a tokoferolů.

Olej z kukuřičných klíčků s vysokým podílem sterolů a tokoferolů
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Olej z kukuřičných klíčků s vysokým podílem sterolů a tokoferolů
Vyjádření Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) k potravině nového typu – oleji z kukuřičných klíčků, ve kterém byla pomocí molekulární destilace zvýšena koncentrace fytosterolů a tokoferolů.

Ochucovací prostředky napomáhající snižování obsahu soli, cukru a tuku
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Ochucovací prostředky napomáhající snižování obsahu soli, cukru a tuku
Společnost Quest uvedla na trh novou řadu ochucovadel, která napomáhají řešit problém potravinářského a nápojového průmyslu spojený se snižováním obsahu tuku, cukru a soli při zachování originální chuti a aromatu výrobku.

Dědičné dispozice pro onemocnění paznehtů
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Dědičné dispozice pro onemocnění paznehtů
Problémům v oblasti zdravotního stavu paznehtů je třeba věnovat mimořádnou péči.

Vyšší přírůstky díky pasterovanému mléku
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Vyšší přírůstky díky pasterovanému mléku
Krmení telat pasterovaným mlékem mělo příznivý vliv na příjem krmiva a celkový zdravotní stav zvířat.

Vliv zaprahnutí na mléčnou užitkovost
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Vliv zaprahnutí na mléčnou užitkovost
Výsledky dánského výzkumu prokázaly, že vysokoužitkové holštýnské dojnice, u kterých nedošlo k zaprahnutí, nadojily na počátku následující laktace o 22 % mléka méně.

Cílená aditiva pro skot
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Cílená aditiva pro skot
Mnozí chovatelé ovlivňují bachorový mikrobiální ekosystém za účelem zlepšení užitkovosti.