Dietetické změny pro zlepšení užitkovosti prasat po odstavu
Renata Šarjaková, 7. březen 2006
Dietetické změny pro zlepšení užitkovosti prasat po odstavu
Řada studií ukazuje na příznivý vliv vysoké dávky laktózy ve startérových krmivech na zlepšení rychlosti růstu, zvýšení přijmu krmiva, na morfologii střeva a redukci populace E. coli.

Společné ukazatele pro sledování programů rozvoje venkova 2000-2006 (2. část)
Renata Šarjaková, 7. březen 2006
Společné ukazatele pro sledování programů rozvoje venkova 2000-2006 (2. část)
Konečné znění dokumentu EU z EK je z ledna 2005. Člení se na Obecný úvod a souvislosti, následující část jsou Vysvětlující pokyny a konečně Tabulky společných ukazatelů pro sledování HRDP.

Společné ukazatele pro sledování programů rozvoje venkova 2000-2006 (1. část)
Renata Šarjaková, 7. březen 2006
Společné ukazatele pro sledování programů rozvoje venkova 2000-2006 (1. část)
Konečné znění dokumentu EU z EK je z ledna 2005. Člení se na Obecný úvod a souvislosti, následující část jsou Vysvětlující pokyny a konečně Tabulky společných ukazatelů pro sledování HRDP.

Vliv typu obilovin a exogenních enzymů na stravitelnost živin, mikroflóru a emisi amoniaku vykrmovan
Renata Šarjaková, 7. březen 2006
Vliv typu obilovin a exogenních enzymů na stravitelnost živin, mikroflóru a emisi amoniaku vykrmovan
Závěr studie z Irska uvádí, že přídavek enzymu do krmiva založeného na ječmeni zvýšil nejen stravitelnost živin, ale také emisi amoniku.

Vliv vitaminu E na zdravotní stav vemene
Renata Šarjaková, 7. březen 2006
Vliv vitaminu E na zdravotní stav vemene
Zkrmováním vitaminu E u suchostojných krav je možné podpořit dobrý zdravotní stav vemene.

Informace prezidenta Agrární komory ČR, Praha 6. března 2006
apic-ak.cz, 7. březen 2006
Informace prezidenta Agrární komory ČR, Praha 6. března 2006

Vážení členové Agrární komory,

mám potřebu se podrobněji vyjádřit k problematice překročení mléčné kvóty ČR, která byla předmětem části včerejšího pořadu Sedmička v TV Nova a pozici vedení komory k ní. Dovolte mně jenom stručné teze:


Kypřidlo pro zmrazená těsta
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Kypřidlo pro zmrazená těsta
Společnost Innophos vyvinula nový kypřicí prostředek pro zmrazená těsta nazvaný Dough-Rise™, který představuje patentovanou směs chemických kypřidel sestavenou speciálně pro chlazené a zmrazené těstové výrobky. Jedná se o směs fosfátu sodno-hlinitého, monokalcium fosfátu a kalcium pyrofosfátu.

Nové emulgátory usnadňující šlehání těst
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Nové emulgátory usnadňující šlehání těst
Společnost Palsgaard uvedla na trh dva nové emulgátory –EMULPALS®210 a EMULPALS®212, určené pro prodlužování čerstvosti šlehaných pekařských výrobků.

Pivo na recept
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Pivo na recept
K příznivě působícím látkám obsaženým v pivě patří kyselina listová, křemičitany a xantohumol. Jako nápoj s příznivým složením bylo vyvinuto nízkoalkoholové pivo Karla balance.

Nelegální dovoz potravin přes Švýcarsko
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Nelegální dovoz potravin přes Švýcarsko
Nevyhovující kontrola byla zjištěna u živočišných potravin dovážených do EU přes Švýcarsko.