Normy pro potravinářské stroje
Renata Šarjaková, 29. květen 2006
Normy pro potravinářské stroje
Komise zveřejňuje seznam evropských norem harmonizovaných podle směrnice 98/37, která zahrnuje požadavky na veškerá strojní zařízení.

Fólie z kaseinu pro balení potravin
Renata Šarjaková, 29. květen 2006
Fólie z kaseinu pro balení potravin
Patentovaným postupem lze vyrobit fólii ze směsi kaseinu a glycerinu odolnou vůči vodě a použitelnou samostatně nebo jako součást laminovaného obalu.

Atlas zařízení využívající obnovitelné zroje energie
Renata Šarjaková, 29. květen 2006
Atlas zařízení využívající obnovitelné zroje energie
Odkaz na databázi obnovitelných zdrojů energie

Zvýšené hodnoty morfia v makovém semenu nevylučují riziko poškozeníá zdraví
Renata Šarjaková, 29. květen 2006
Zvýšené hodnoty morfia v makovém semenu nevylučují riziko poškozeníá zdraví
Spolkový ústav pro hodnocení rizik (BfR) doporučuje směrnou hodnotu a maximální denní přijímané množství. Pokrmy s velkým obsahem máku mohou ohrozit vaše zdraví. Nedoporučují se hlavně pro těhotné ženy.

Přírodní způsoby čištění povrchových a odpadních vod
Renata Šarjaková, 29. květen 2006
Přírodní způsoby čištění povrchových a odpadních vod
Nová publikace, jejímž úkolem je seznámení odborné veřejnosti se základními způsoby uspořádání jednotlivých přírodních způsobů čištění.

Zlepšení kvality vzduchu pomáhá lidskému zdrví okamžitě
Renata Šarjaková, 26. květen 2006
Zlepšení kvality vzduchu pomáhá lidskému zdrví okamžitě
Podle vědců zabývajících se výzkumem prachu mohou jeho jemné částice poškozovat nejen plíce, ale i celý lidský organismus. Zlepšení kvality ovzduší v regionu má podle nových zjištění vždy okamžitý pozitivní dopad. O této problematice informovali vědci na vídeňské konferenci „Jemný prach a zdraví“, kterou organizovala Rakouská akademie věd (ŐAW).

Indikátory čerstvosti potravin
Renata Šarjaková, 26. květen 2006
Indikátory čerstvosti potravin
Systémy se schopností podávat informace o kvalitě výrobku, jeho bezpečnosti, historii a původu.

Snahy o povinnou fortifikaci kys. listovou
Renata Šarjaková, 26. květen 2006
Snahy o povinnou fortifikaci kys. listovou
FSA ve Velké Británii projednává návrh na povinné obohacování mouky či chleba foláty.

Výzkum biomasy k získání energie
Renata Šarjaková, 26. květen 2006
Výzkum biomasy k získání energie
Přehled výzkumných projektů podporovaných Evropskou komisí v 6. rámcovém programu VaV.

Zvyšuje vápnění strupivitost brambor?
Renata Šarjaková, 26. květen 2006
Zvyšuje vápnění strupivitost brambor?
Vápněním brambor se výskyt strupovitosti nezvyšuje. Forma vápníku přitom nehraje roli.