Vývoj převodovek
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Vývoj převodovek
Kontinuálně variabilní převodovky, jejich účinnost, převodovky na traktorech Massey Ferguson.
Účinnost převodovek a jejich použitelnost jsou dva z nejdůležitějších faktorů při navrhování traktorů. To tvrdí světový výrobce traktorů Massey Ferguson.

Nárůst ekologických ploch pokračuje
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Nárůst ekologických ploch pokračuje
Ve světě je ekologicky obhospodařováno více než 31 milionů hektarů zemědělských ploch.

Rhizoctonia na kukluřici
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Rhizoctonia na kukluřici
Časté zařazování kukuřice do osevního postupu spolu s poškozením půdní struktury podporuje výskyt kořenomorky bramborové.

Přehnojování katalyzátory
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Přehnojování katalyzátory
Automobily s řízenými (třícestnými) katalyzátory zapříčiňují přehnojování amoniakem v blízkém okolí komunikací. Výsledky výzkumu německého TÜV v Bonnu.

V USA vyšlechtěny nové odrůdy vinné révy
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
V USA vyšlechtěny nové odrůdy vinné révy
V Kalifornii vyšlechtěny dvě nové variety bezsemenné červené a bílé vinné révy.

Nové přístupy v pěstování cukrovky
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Nové přístupy v pěstování cukrovky
Nová publikace pro pěstitele cukrovky.

Kavárenská kultura zvyšuje prodej mléka
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Kavárenská kultura zvyšuje prodej mléka
Zvýšení spotřeby mléka v Austrálii se spojuje se zvýšením spotřeby kávy a cereálních snídaní. Rychlejší nárůst spotřeby byl pozorován u ochucených mlék.

Probiotická ovocná šťáva
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Probiotická ovocná šťáva
Je popsáno zařízení na výrobu probiotických nápojů na bázi ovocných šťáv, použitelné jako přídavné zařízení ke stávajícím linkám na výrobu šťáv.

Prodlopužení skladovatelnosti (data použitelnosti) potravin přírodními prostředky
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Prodlopužení skladovatelnosti (data použitelnosti) potravin přírodními prostředky
Je popsáno užití rozmarýnových extraktů pro různé druhy potravin, v různých formách (disperze, emulze, vodné roztoky) jako ochrana před oxidací tuků a stabilizaci barviv.

Limitované obohacování potravin ve Švýcarsku
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Limitované obohacování potravin ve Švýcarsku
Nové švýcarské nařízení stanovuje přípustné formy vitaminů a minerálií a nejvyšší přípustná množství v potravinách.