Kvalitní podlhy - zdravé paznehty
Renata Šarjaková, 30. červen 2006
Kvalitní podlhy - zdravé paznehty
Výskyt kvalitativních nedostatků podlah má větší význam na paznehty prasat než rozměry roštů.

Přestavba stodoly
Renata Šarjaková, 30. červen 2006
Přestavba stodoly
Některé hospodářské budovy lze po přestavbě využívat pro různé další účely od kanceláří nebo dílen, pro provozování hobby, turistiky, pro jezdectví nebo k obývání.

Jak to vypadá s resistencí škůdců řepky?
Renata Šarjaková, 30. červen 2006
Jak to vypadá s resistencí škůdců řepky?
V Německu zjišťovali, zda kromě blýskáčka řepkového došlo u dalších škůdců řepky k vývoji rezistence vůči pyrethroidům.

Žací stroje Kuhn
Renata Šarjaková, 30. červen 2006
Žací stroje Kuhn
Kuhn představuje dva nové nesené rotační žací stroje - modely 4010 a 4410. Konstrukce, ceny.

Výzkum a využití biomasy
Renata Šarjaková, 30. červen 2006
Výzkum a využití biomasy
Informační brána pro biomasu. Je zprostředkován kontakt na projekty výzkumu a využití biomasy v USA.

Francouzská fy Soufflet staví zařízení na výrobu bioetanolu s kapacitou 300 tis. t
Renata Šarjaková, 29. červen 2006
Francouzská fy Soufflet staví zařízení na výrobu bioetanolu s kapacitou 300 tis. t
S obilím obchodující firma Soufflet chce v Le Meriot ve východofrancouzském departmentu Aube postavit zařízení s roční produkcí 300 000 tun bioetanolu z pšenice. Investiční náklady jsou vyčísleny na 195 milionů EUR.

Slámka prevencí onemocnění z pitné vody
Renata Šarjaková, 29. červen 2006
Slámka prevencí onemocnění z pitné vody
Kit odstraňující z vody nežádoucí bakterie využívá kombinaci síťových filtrů, jodem napuštěných kuliček a aktivního uhlíku.



Ustájení koní
Renata Šarjaková, 29. červen 2006
Ustájení koní
Přestavba stájí pro dojnice na stáje pro koně. Větrání, problémy s průvanem.

Výroba a spotřeba potravin v ČR v r. 2005
Renata Šarjaková, 29. červen 2006
Výroba a spotřeba potravin v ČR v r. 2005
Produkce vepřového masa se snížila o 9,8 %, hovězího o 16,2 %, zvýšila se výroba konzumního mléka a fermentovaných výrobků, snížila se výroba másla a tvarohu.

Prevence subakutní bachorové acidózy dojnic
Renata Šarjaková, 29. červen 2006
Prevence subakutní bachorové acidózy dojnic
Hlavním faktorem pro prevenci acidózy je pufrovací schopnost bachoru.