Mango zvyšuje obsah vlákniny v pekařských výrobcích
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Mango zvyšuje obsah vlákniny v pekařských výrobcích
Potravní vlákninu z nezralého manga lze snadno inkorporovat do pekařských výrobků a zlepšovat tak jejich nutriční profil.

Usnesení
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Usnesení
ze společného jednání všeobecné sněmovny a sněmovny společenstev Agrární komory ČR 19. června 2006 v Havlíčkově Brodě.

EAFS: Evropská asociace pro bezpečnost potravin
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
EAFS: Evropská asociace pro bezpečnost potravin
Složení a aktivity konsorcia pro bezpečnost potravin, přístup ke sborníkům ze seminářů.

Čirok místo pšenice
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Čirok místo pšenice
Američtí vědci šlechtí čirok pro potravinářské účely.

Reakce plevelu na hnojení fosforem
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Reakce plevelu na hnojení fosforem
Kanadští vědci zkoumali účinek hnojení fosforem na výnosy nadzemní a kořenové hmoty 22 druhů plevelů a zjišťovali podíl fosforu přijatého rostlinami z celkového dostupného fosforu v půdě.

Nový potravinový zákon v Rakousku
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Nový potravinový zákon v Rakousku
Od ledna 2006 platí v Rakousku nový zákon o bezpečnosti potravin a ochraně spotřebitele nahrazující dosavadní zákon LMG 1975 a některé hygienické a další předpisy.

Zelená kniha pro zdravé stravování
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Zelená kniha pro zdravé stravování
Materiál zveřejněný Komisí shrnuje příčiny a hlavní souvislosti mezi stravou, pohybem a civilizačními chorobami a naznačuje strategii společného postupu všech zúčastněných.

10 mil. Eur na výzkum ptačí chřipky
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
10 mil. Eur na výzkum ptačí chřipky
Německá spolková vláda vyčlenila na urychlený výzkum ptačí chřipky 10 milionů EUR.

Optimalizace zásobonání kachen fosforem
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Optimalizace zásobonání kachen fosforem
Během výkrmu kachen je třeba kontinuálně upravovat hladinu fosforu v krmné dávce.

Sušené pšeničné výpalky ve výživě nosnic
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Sušené pšeničné výpalky ve výživě nosnic
Do krmné dávky nosnic na počátku snáškového období je možné zařadit až 8 % sušených pšeničných výpalků.