Lisování řepky na farmách
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Lisování řepky na farmách
Ve Velké Británii se na některých farmách již lisuje z řepky olej, který se používá po úpravách k pohonu traktorů.

Změny indického stravování ovlivňují růst spotřeby a importu pšenice
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Změny indického stravování ovlivňují růst spotřeby a importu pšenice
Indie musí importovat pšenici k uspokojení rostoucí poptávky po pšeničném chlebu, bílém pečivu a těstovinách.

Měsíčník EU aktualit
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Měsíčník EU aktualit
Seznamte se s Měsíčníkem EU aktualit. V příloze uvádíme aktuality za červenec 2006.

Desinfekční prostředky proti H5N1
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Desinfekční prostředky proti H5N1
Německá firma Ewabo nabízí 2 účinné preparáty proti viru ptačí chřipky H5N1.

Hygienický odkliz kadávérů
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Hygienický odkliz kadávérů
V zemědělském podniku je možné dlouhodobě skladovat uhynulá zvířata a jateční odpady.

Nový způsob výroby studené mlhy
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Nový způsob výroby studené mlhy
Nový zamlžovač se uplatní především ve vysokých stájích a komplikovaných střešních konstrukcích.

Nanotechnologie proti emisím
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Nanotechnologie proti emisím
Zkušenosti s nanotechnologiemi budou v budoucnu aplikovány také v ochraně životního prostředí.

Ochrana proti slimákům a plžům
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Ochrana proti slimákům a plžům
Článek se zabývá několika nejškodlivějšími druhy slimáků a plžů ve Velké Británii, jejich biologií a způsoby ochrany rostlin proti nim.

Využití energetických rostlin v zemědělství na biopalivo nebo biomasu, biolíh a bionaftu
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Využití energetických rostlin v zemědělství na biopalivo nebo biomasu, biolíh a bionaftu
 Stav ve Velké Británii.
Pěstování rostlin na biopalivo a biomasu dává naději pro vytvoření nových trhů.

Mléčné výrobky fortifikované riboflavinem
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Mléčné výrobky fortifikované riboflavinem
Přidáním bakterií produkujících riboflavin do jogurtů lze zvýšit jejich nutriční hodnotu s náklady mnohem nižšími než vyžaduje konvenční fortifikace.