Vliv ořezávání zobáků a typu klecí na užitkovost nosnic a kvalitu vajec
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Vliv ořezávání zobáků a typu klecí na užitkovost nosnic a kvalitu vajec
Ořezávání zobáků zůstává nejúčinnějším postupem v prevenci kanibalizmu u nosnic.

Tipy pro skladování mrkve
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Tipy pro skladování mrkve
Během skladování mrkve mohou působit různé bakteriální a houbové choroby značné škody. Tipy k minimalizaci ztrát přináší následující článek.

Ceny mléka v USA jdou dolů
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Ceny mléka v USA jdou dolů
Nákupní ceny mléka v USA po rekordní úrovni z roku 2004 se v roce 2006 sníží o 20 %.

PMWS výrazně ovlivňuje odvětví chovu prasat
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
PMWS výrazně ovlivňuje odvětví chovu prasat
V Kanadě dosáhly ztráty zvířat vlivem syndromu chřadnutí selat až 40 %.

Ochrana podniku před cirkoviry
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Ochrana podniku před cirkoviry
I novozélandští chovatelé prasat se neúspěšně potýkají s následky onemocnění PMWS.

Plánovaná podpora výstavby stájí ve Francii
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Plánovaná podpora výstavby stájí ve Francii
Francouzský vládní program počítá s podporou ve výši 15 000 EUR na jeden podnik.

Mastné kyseliny ve výživě prasat
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Mastné kyseliny ve výživě prasat
Krmné aditivum Aromabiotic zlepšuje zdravotní stav a užitkovost prasat.

Jak vyživovat plodinu a nikoliv plevele
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Jak vyživovat plodinu a nikoliv plevele
Mnoho druhů plevelů reaguje na dusík a fosfor v půdě více než pěstované plodiny. To znamená, že pokud pěstitel nehospodaří s úrodností půdy správně, může skutečně vyživovat plevely a povzbuzovat jejich růst, což se projeví ve zvýšených nákladech na pěstování plodiny.
Plevele také reagují na hnojivo

Šest nejdůležitějších plodin pro rozvoj civilizace
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Šest nejdůležitějších plodin pro rozvoj civilizace

Článek se zabývá šesti nejvíce pěstovanými plodinami na světě z hlediska vyprodukovaného množství a jejich významu pro výživu lidstva.


Vliv skladování na obsah mykotoxinu v obilovinách
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Vliv skladování na obsah mykotoxinu v obilovinách
Zvýšení vlhkosti při jakékoliv teplotě, resp. zvýšení teploty při jakékoliv vlhkosti má za následek zvýšenou mikrobiální aktivitu, tedy množení mikroorganismů a produkci mykotoxinů.