Mulčovač Zetor UK
Renata Šarjaková, 18. červenec 2006
Mulčovač Zetor UK
Parametry a ceny mulčovačů řady Ino firmy Zetor UK.

Bílá kniha
Renata Šarjaková, 18. červenec 2006
Bílá kniha "Lepší výcvik pro bezpečnější potraviny"
Komise připravuje Bílou knihu s názvem "Better Training for Safer Food" pro jednotnější, objektivnější a přiměřenější způsob provádění kontrol v zemích EU a třetích zemích dovážejících potraviny do EU.

Rostliny se dorozumívají
Renata Šarjaková, 18. červenec 2006
Rostliny se dorozumívají
Nizozemští vědci se zabývají možností komunikace rostlin kořenovým systémem.

Podpora zemědělství ve státech OECD v r. 2005
Renata Šarjaková, 18. červenec 2006
Podpora zemědělství ve státech OECD v r. 2005
Vládní podpora zemědělství v zemích OECD r. 2005 činila celkem 225 mld. EUR, to je 1,1 % HDP.

Český trh s biopotravinami v r. 2005
Renata Šarjaková, 18. červenec 2006
Český trh s biopotravinami v r. 2005
Stav v roce 2005.

Hrozí zákaz vývozu vajec
Renata Šarjaková, 18. červenec 2006
Hrozí zákaz vývozu vajec
Vysoké počty salmonel v chovech nosnic v Portugalsku, Španělsku, Polsku a ČR, mohou znamenat zákaz importu vajec do ostatních členských zemí EU. Byla schválena opatření na snížení kontaminace v EU.

Ze Zprávy o stavu zemědělství ČR v r. 2005
Renata Šarjaková, 17. červenec 2006
Ze Zprávy o stavu zemědělství ČR v r. 2005
Vstup České republiky do Evropské unie významně zlepšil hospodářskou situaci českého zemědělství. Po ztrátách v letech 2002 a 2003 vykázal podnikatelský důchod ze zemědělství v letech 2004 a 2005 roční zisk kolem 8 miliard Kč.

Patentován prototyp zařízení na kombinovaný ohřev
Renata Šarjaková, 17. červenec 2006
Patentován prototyp zařízení na kombinovaný ohřev
Německá firma Wild-Indag zkonstruovala zařízení spojující přednosti odporového a mikrovlnného ohřevu vhodné pro kapaliny i pro potraviny s kousky.

Francie zůstává hlavním producentem drůbežího masa v EU
Renata Šarjaková, 17. červenec 2006
Francie zůstává hlavním producentem drůbežího masa v EU
Francie si drží svou čelní pozici na trhu 25 zemí EU, ačkoli výroba drůbežího masa i vajec klesá.

Zdroje obilovin a kvalita vepřového masa
Renata Šarjaková, 17. červenec 2006
Zdroje obilovin a kvalita vepřového masa
Výkrm prasat dávkami s obsahem ječmene nebo bílé kukuřice nezlepšuje, ve srovnání s výkrmem dávkami s obsahem žluté kukuřice, kvalitu masa z m.l.d. (nejdelší zádový sval).